martes, 26 de octubre de 2010

Lorenzo Aitken

Molt bones a totes i tots els que entreu al meu blog...
Aquesta entrada m'agradaría que fos un homenatge al Padrino de l'Ska, el senyor Lorenzo Aitken.
La idea es crear una samarreta en el seu honor, si hi haguès prou gent interesada clar està! Aquí teniu el disseny...


No vull que ningu pensi que em vull guanyar diners gràcies a una persona que ja no hi es entre nosaltres, ni molt menys ho faig per diners!!! (si el projecte tira endevant, m'agradaría donar part dels beneficis que es pogueren recaudar a la seva vidua...) S'acepten propostes !!!

Aprofito per deixarvos una mica de la seva biografia...

Laurel Aitken (Cuba22 d'abril de 1927 – Leicester Anglaterra17 de juliol de 2005) va ser un cantant, conegut com un dels creadors de la música skajamaicana a finals dels anys 50. Va ser el primer cantant jamaicà en fer-se famos a Europa, adelantant-se a Bob Marley.
Aitken, de nom real Lorenzo Aitken, va néixer a Cuba i era germà del també cantant Bobby Aitken. Es va traslladar a KingstonJamaica, amb 11 anys i allí va ser on va començar a cantar calipso per als turistes.
En 1952 va fer les seves primeres gravacions, fonamentalment de mento i R & B, que eren els sons que estaven de moda a l'illa per aquella època. En1958 va fer una de les primeres gravacions de ska, el senzill "Little Sheila / Boogie in my Bones". Era, a més, un dels primers treballs del productor Chris Blackwell, que posteriorment va fundar el segell Island Records.

Va emigrar definitivament a Anglaterra en els anys 60, on se li considera com el principal representant de la música jamaicana i on té una legió de seguidors entre els skinhead i altres fans del ska. Va tenir molts èxits entre els anys 50 i els 70, mentre gravava per Blue Beat Records, Pama Records i Trojan Records, cantant en nombrosos estils jamaicans com mentocalypsoskarock steady i reggae.
Incansable col·laborador, ha donat concerts amb multitud de bandes d'ska dels anys 60, fent el mateix amb el revival ska de la nova onada de finals dels anys 70, particularment amb grups del segell 2 Tone, i amb altres grups de finals dels anys 80 i dels 90, com The BustersThe Toasters o els espanyols Malarians.
Aitken, que era conegut com Padrí de l'Ska i Cap dels Skinhead, va donar concerts gairebé fins la seva mort. Va patir una greu malaltia seguida d'unatac de cor un any abans de morir. Va morir per un altre atac en Leicester, Anglaterra, el 17 de juliol de 2005. Hi ha una placa en el seu honor a casa seva a Leicester.

No hay comentarios:

Publicar un comentario